Online traject Gezonde voeding

Ontdek wat gezonde voeding voor jou is

Wat is gezond eten?  Er zijn boeken vol over geschreven en toch blijft het lastig. Want wat goed is voor de één is niet altijd goed voor de ander. Er zijn nogal wat factoren waar rekening mee gehouden moet worden. Denk aan leeftijd, geslacht, lichaamsbouw, beweging, seizoen, bereidingswijzen en je voorgeschiedenis.

Luister naar je lichaam

Wanneer je goed naar je lichaam leert luisteren zul je merken dat je lijf aangeeft wat je nodig hebt. Maar het goed luisteren is in onze drukke maatschappij best een uitdaging. En als je niet altijd goed naar je lijf luistert merk je niet op wat jouw lijf je wil vertellen. 

Je eet op basis waarvan je gelezen of geleerd hebt dat het goed voor je is in plaats van te voelen wat goed voor je is. Veel mensen denken bijvoorbeeld dat rauwkost heel gezond is. Maar dat is maar ten dele waar. Het is alleen gezond als je het goed verteert. Het heeft een verkoelende werking. Als je fit bent en een stevige bouw hebt, kun je het goed verteren en kun je een flinke portie aan. In de zomer meer dan in de winter. Maar heb je een tengere bouw, dan kan dat sneller een opgeblazen gevoel geven. Voor deze mensen  is het bijvoorbeeld beter de hoeveelheid te beperken tot een half schoteltje voor de maaltijd en de rest bereide groente. 

Lekker en gezond eten begint met het maken van de juiste keuzes, rekening houdend met al deze aspecten.

Hoe gezond eet jij?

Benieuwd of jij gezond eet? Volg dan het online traject Gezonde Voeding (voor volwassenen). In 4 weken leer jij meer over:

  • Leefstijlaspecten
  • Voedselinname
  • Lichaamsbouw en voedingsbehoefte
  • Kopen, koken en lekker eten

“Leer te luisteren naar je lichaam.”

Marieke Lebbink

Online traject met 4 modules:

  1. Voeding en leefstijl
  2. Optimaliseer de inname van je voeding
  3. Voeding en lichaamsbouw
  4. Alles over kopen, koken en eten

€79 nu: € 65,00

Oorspronkelijke prijs was: €79.00.Huidige prijs is: €65.00. incl. BTWIn winkelwagen