De mensen achter Avontuurlijk gezond

EET JOUW MAAG-, DARM- EN BUIKKLACHTEN WEG

 Avontuurlijk gezond is als platform voor gezondheid opgericht door Marieke Lebbink, diëtist, darmtherapeut, auteur en spreker. Met Avontuurlijk gezond deelt Marieke in samenwerking met andere specialisten kennis en tools rondom praktische en persoonlijke gezondheid. 

Avontuurlijk gezond is…

  • praktisch
  • toegankelijk
  • effectief

Veel resultaten worden al geboekt in de eerste weken van gerichte aandacht voor de gezondheid. Elk ‘eerste hulp’ traject richt zich op specifieke onderwerpen en klachten en duren 4 tot 10 weken. 

MAAK KENNIS MET…

Marieke Lebbink

 Marieke vertaalt meer dan 30 jaar praktijkervaring en uiteenlopende opleidingen naar praktische online trajecten. Ze werkte bij diverse instellingen en in verschillende samenwerkingsverbanden in de gezondheidszorg. Inmiddels heeft Marieke duizenden mensen begeleid naar een klachtenvrij en vitaler leven. Als co-auteur van het succesvolle handboek “DarmEHBO, eet je darmen gezond” verzorgt zij ook regelmatig lezingen of trainingen voor diëtisten, huisartsen en andere geïnteresseerde groepen (o.a. DCN, Ferring, Orthica, Vitortho, Ortho Linea, Arts en Apotheker, Allergieplatform, PDSB en andere patiëntenverenigingen). Marieke is lid van de NTI-werkveldcommissie en zij is columnist voor het tijdschrift Natuurlijke & Integrale gezondheidszorg. Zie voor meer informatie over haar achtergrond www.mariekelebbink.nl.  

“Met de juiste aandacht voor gezondheid zijn veel klachten te verminderen, te voorkomen en te genezen. Avontuurlijk gezond maakt met online trajecten de kennis over gezondheid toegankelijk en toepasbaar.”

Marieke Lebbink

“De basis van gezondheid ligt in voeding en leefstijl. Werk je hier aan, dan werk je aan het zelfherstellende vermogen van je lichaam.”

Ivanne Scheffer

MAAK KENNIS MET…

Ivanne Scheffer

 Ivanne is werkzaam als fysiotherapeut en studeert daarnaast Chinese geneeskunde. Haar uitgangspunt is om te kijken naar het lichaam als geheel, zodat spieren en organen optimaal kunnen functioneren. Tijdens fitness lessen stimuleert ze mensen om in beweging te komen terwijl ze als gezondheidscoach ingaat op leefstijl gewoonten. Zij ziet voeding als basis voor een optimale gezondheid en iets dat cruciaal is om je lichaam te ondersteunen bij het zelf herstellend vermogen. Daarnaast staan een evenwichtige en gezonde leefstijl centraal om klachten te voorkomen en sneller te verhelpen. 

Ze houdt zich bij Avontuurlijk gezond bezig met de opbouw en realisatie van de verschillende trajecten om zo kennis over gezondheid toegankelijker te maken.