Samenwerkingspartners

Als je klachten hebt, wil je daar van af. Bij de aanpak daarvan is het belangrijk om breed te kijken, want met alleen voeding kom je er niet altijd. Regelmatig is er meer nodig en daarom werk ik samen met diverse andere zorgprofessionals en organisaties.

De overeenkomst tussen mij en mijn samenwerkingspartners is dat we allemaal dezelfde visie en passie voor ons eigen vak hebben. Door deze samenwerking ontstaat het 1 + 1= 3 effect. En dat werkt!

Zee in Beweging

Mijn diëtistenpraktijk in Amersfoort is gehuisvest in de praktijk van ZEE in Beweging en ik maak onderdeel uit van het ZEE vitaal team dat bestaat uit fysiotherapeut Bastian Zaanen, coach, psycho- en hypnotherapeut Pascalle Schoonderwoerd, craniosacraal therapeut Michelline Vijverberg Cranio Midden Nederland – Amersfoort – craniosacraal therapie (craniomn.nl). Kenmerkend voor ZEE in Beweging is de persoonlijke aandacht voor de cliënt.

www.zeeinbeweging.nl

Homeopatisch Artsencentrum en Integraal Geneeskundig Centrum Utrecht

Mijn diëtistenpraktijk in Utrecht is gehuisvest bij het Homeopathisch artsencentrum Homeopatisch Artsencentrum Utrecht | Een polikliniek voor homeopathie. In principe worden alle klachten homeopathisch behandeld. (homeopathie-utrecht.nl)  en Integraal Geneeskundig Centrum Utrecht (IGCU). Ik werk samen met een aantal zeer ervaren homeopatisch artsen en een aantal andere disciplines zoals met fysiotherapeut  en craniosacraal therapeut Esther Ferweda (Praktijk Esther Ferwerda), haptonomen Sjook Heesakker en Annemieke van der Beek (Haptonomie praktijk De Wijk).

Happy Living Academy

Happy Living is een online platform dat is opgezet door Marloes Collins. Samen met haar team hebben we het traject afbouw maagzuurremmers ontwikkeld. Op Happy Living vind je tal van online trajecten voor diverse aandoeningen.

www.happylivingacademy.com

Greentwist cooking school

Voeding adviseren is één maar hoe je het klaarmaakt is punt twee. Aan dat laatste kom ik vaak niet toe, dus ik ben blij dat ik Iris Heuer van Greentwist cooking school ontmoette. We delen dezelfde visie en passie voor lekker eten! Wil je leren hoe je lekker en gezond kunt koken dan moet je bij Iris zijn. Superhandig is dat ze ook online kooklessen geeft. Ze heeft verschillende trajecten zoals Koken  met de seizoenen, vegetarisch koken, koolhydraatarm koken en vegetarisch koken.  

Klik hier door voor meer info

Microbiome Center

Meten is weten en dat doen ze bij het Microbiome Center middels ontlastingstesten. Kenmerk is dat er tal van artsen bij aangesloten zijn en dat er een gepersonaliseerd probioticum gemaakt kan worden door een apotheker. Maar met een gepersonaliseerd probioticum ben je er niet altijd. Ook aanpassing van voeding en leefstijl is vaak nodig. Doordat ik aangesloten ben bij het Microbiome Center kan ik als diëtist de uitslag verder helpen vertalen naar een concreet behandelplan en voedingsadvies. Ook kan ik een onderzoek in gang zetten. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een gecertificeerd laboratorium in Duitsland (Biovis).


www.microbiomecenter.nl

Medivere

Ook bij Medivere weten ze alles van meten en weten. Niet alleen ontlastingsonderzoek, maar ook urinetesten, bloedonderzoek naar voedselintoleranties, leverpaspoorten en nog veel meer. De testen zijn via onze webshop te koop. De onderzoeken worden uitgevoerd door een groot gecertificeerd laboratorium in Duitsland (Ganzimmun). Ik voldoe aan de eisen van Medivere en sta ingeschreven als Medivere consulent. 

Testen – Avontuurlijk gezond

Bekkenexpertisecentrum Pelvic Motion

Een aantal jaren heb ik gewerkt bij het team van Pelvic Motion. We hebben daar onder andere meegedaan aan een pilot met een integrale aanpak voor mensen met chronische bekkenpijn. Inhoudelijk was het een groot succes en we hebben er super veel van geleerd. Nog steeds verwijs ik mensen met bekkenklachten door naar dit centrum, waar ‘de mens in zijn geheel’ centraal staat. 

www.pelvicmotion.nl

Natuurdiëtisten Nederland

Dit online platform is opgericht door de grondlegger van de orthomoleculair diëtisten Marijke de Waal Malefijt. Op dit platform is een enorme bibliotheek te vinden aan achtergrond informatie over voeding en gezondheid. Hier verwijs ik regelmatig naar, zowel in mijn diëtistenpraktijk als in de online trajecten. Kenmerk is dat je op onderwerp kunt zoeken en dat de insteek is om op een zo natuurlijk mogelijke manier weer gezond te worden. 

Natuurdietisten.nl – Ruim 2000 artikelen over gezondheid!